Erfgoed
LET OP: alleen op dinsdagochtend
De keuken van vroeger, van onze oma’s oma (ongeveer begin 20e eeuw), zag er heel anders uit dan die van nu. We hebben het dan over de tijd van Ot en Sien. De laatste decennia is de verandering in de keuken met reuzensprongen gegaan. Allerlei gemaksapparaten zijn niet meer weg te denken uit de keuken van nu: magnetron, koffiemachines, keramische kookplaten, afwasmachine en koelkast. Een koelkast stond 60 jaar geleden nog niet bij iedereen in de keuken! Hoe werd toen het eten bewaard? En was er toen ook, net als nu, groenten en fruit het hele jaar door? Er is heel erg veel veranderd. Voor kinderen zijn de dingen die ze tegenwoordig in de keuken en de supermarkt aantreffen een vanzelfsprekendheid. Om ze bewust te maken van de veranderingen, en op speelse manier kennis te laten maken met de tijd van toen, is dit een onderwerp dat heel dicht ‘bij huis’ is en daarom herkenbaar zal zijn voor kinderen van een jaar of 6, 7, 8. Want hoe werd de groente vroeger gekookt en verder behandeld? Wat is wecken en drogen en hoe snijd je snijboontjes? Allemaal dingen die in de keuken van mevrouw Visbach gedaan gaan worden. En…de kinderen mogen natuurlijk helpen!
Deze les is onderdeel van een serie lessen op Kasteel Amerongen, maar kan ook los afgenomen worden.
Er mogen maximaal drie begeleiders (inclusief leerkracht) mee het Kasteel in. Ouders mogen helaas niet mee naar binnen.